Wednesday, December 2, 2009

Interim post

Ένα δημοσίευμα. Και μερικές ελάχιστες σημειώσεις για τα σχόλιά του:

1) O Ερντογάν πετάει την μπάλα στην εξέδρα. Όπως ακριβώς κάνουμε όλοι όταν κάποιο επιχείρημα θίγει μια άποψη που μας αναγκάζει να παραδεχθούμε κάτι που δεν θέλουμε για τον εαυτό μας.

2) «Στην Ευρώπη […] δεν σκοτώνουμε τις κόρες μας». Τα εγκλήματα για λόγους τιμής διαφεύγουν από τη μνήμη μας, προφανώς. Αφιερωμένο το χαριτωμένο στιγμιότυπο του πατέρα που σκοτώνει τη 16χρονη κόρη του σε χωριό της Κυπαρισσίας «διότι κατόπιν ιατρικής εξετάσεως διεπίστωσε ότι η νεαρά κόρη του δεν ήταν πλέον παρθένα». «Ο K. ωδήγησε χθες το μεσονύκτιον την θυγατέρα του έξωθι του νεκροταφείου του χωρίου και την εφόνευσε πλήξας αυτήν τρις διά μαχαίρας. Ακολούθως απέκοψε την κεφαλήν της και ήλειψε το πρόσωπόν του με το αίμα του θύματος».

3) Υπάρχει άλλο σχέδιο που περνάει μέσα από τα ΜΜΕ. Το κωδικό του όνομα, μόνο για τους μυημένους, είναι «γυφτοσκοπιανή εβραιομουσουλμανική μασονομπολσεβικική συνωμοσία».

4) Οι μιναρέδες είναι εξίσου συστατικό στοιχείο των τζαμιών με τα καμπαναριά των εκκλησιών. Η απαγόρευση της κωδονοκρουσίας στους ορθόδοξους ναούς κατά την περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας είθισται να συγκαταλέγεται (ορθώς) στην κατηγορία των «θρησκευτικών περιορισμών».

No comments:

Post a Comment