Friday, December 21, 2007

Jungle boogie

Κουτούλησα χτες πάνω στον Μάκη στο σαλόνι μου. Είχε κατσικωθεί με όλη του τη ζούγκλα στον καναπέ και δεν έλεγε να το κουνήσει ρούπι. «Ξεκουμπήσου ρε, θέλω να δω το All the President’s Men», του είπα όσο πιο ευγενικά μπορούσα ενώ τον κλωτσούσα ενθαρρυντικά στο καλάμι. Ο άνθρωπος που διέπρεψε ως προβολατζής βίντεο περιπτύξεων του Κορκολή μετά τινος ανηλίκου διατεινόταν εμμέσως ότι δημοσίευμα των Νέων οδήγησε τον πρώην Γ.Γ. του υπουργείου Πολιτισμού σε απόπειρα αυτοκτονίας και αμέσως ότι το Mega νωρίτερα συνέδεε τον ίδιο ευθέως με την πρόθεση να αποκαλύψει αποκαλυπτικές κασέτες που εκείνοι είχαν αρνηθεί να παίξουν για ηθικούς λόγους. Ακολουθούσε ως αδιάψευστο τεκμήριο απόσπασμα του εν λόγω δελτίου, στο οποίο το πιο κοντινό στο επίθετό του ήταν η σαφέστατη αναφορά «κάποιοι άλλοι», χωρίς μάλιστα ιδιαίτερο χρωματισμό της φωνής, η οποία πλέον και θα αντικαταστήσει στα βιογραφικά λεξικά το λήμμα «Τριανταφυλλόπουλος» (π.χ. «δεν πήγαμε Αβραμιώτου για ξίδια χτες, δεν μας έκατσε, Τριανταφυλλόπουλος όμως πήγαν»). Το όλο σετ συμπληρωνόταν από παρέα χαλκέντερων πανελιστών, ειδικευμένων στα λογικά άλματα, οι οποίοι διαβεβαίωναν τον Μάκη ότι βουλωμένο γράμμα διαβάζουν και μόλις άκουσαν το συνθηματικό «κάποιοι άλλοι» ο νους κι ο λογισμός τους έτρεξε καταπάνω του και τον πέτυχε στο δόξα πατρί Ακαδημίας και Μαυρομιχάλη γωνία. Ευτυχώς που πρόλαβα να καλέσω ενισχύσεις, κάτι χοντρόπετσους αμερικάνους μεγαλοδημοσιογράφους που είχαν πουλήσει την ψυχή τους στο σατανά με αντάλλαγμα κάτι χρυσές πιστωτικές, χωρίς το γουρούνι τον Ben Bradlee και τα μπινελίκια του ακόμη θα κυλούσε στα χαλιά μου ο Αμαζόνιος…

11 comments:

  1. Εσένα να δεις τι θα σου κάνει, που τον κατονομάζεις, αλιγάτορα, ε, αλιγάτορα.

    ReplyDelete
  2. Από παλιά σας παρακολουθώ, τώρα τελευταία μου φτιάχνετε όμως και ωραία διάθεση με τα κείμενα σας. Λιτό, σατιρικό, μια χαρά.

    ReplyDelete
  3. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣDecember 22, 2007 at 9:00 AM

    Φίλτατε Ρακάσα,

    Με χαρά διαπιστώνω ότι έχουμε φάει την ίδια πετριά. Είμαι κι εγώ φανατικός, άνευ όρων θαυμαστής του Ben Bradlee και προσυπογράφω με χέρια και με πόδια το είδος τής no shit δημοσιογραφίας που εκπροσωπούσε ο μακαρίτης. Ειδικά δε όταν τον υποδύεται ο Jason Robards, είναι άλλο πράμα. Οι Μάκηδες έρχονται και παρέρχονται -- ο Ben μένει. Με τα γαλλικά του, με το σαβουάρ βιβρ του, με τα γαμοσταυρίδια του... Κύριος!

    Ο Άλλος

    ReplyDelete
  4. πλάκα πλάκα.....τα είπες όλα

    ReplyDelete
  5. @sraosha: Υπονοείς ευθέως ότι θα θέλει να με δολοφονήσει, εφόσον από τη στιγμή που έχεις κάνει το "εσένα" bold αναφέρεσαι σαφέστατα στη σκηνή από το Once Upon a Time in the West, όπου ο Henry Fonda λέει "Since you 've called me by name..." προτού πυροβολήσει.
    @ακίνδυνος: "Poetry in motion..." :P
    @old boy: (Rakasha takes a bow...)
    @άμμος: Danke.
    @τιπούκειτος: Άλλες εποχές, ενδεχομένως και άλλοι άνθρωποι - αν και "άνευ όρων" προσωπικά δεν προσυπογράφω κανέναν. Btw, o Seymour Hersh από εκείνη τη γενιά παραμένει στις επάλξεις ακόμη και αξίζει το σεβασμό όλων.
    @gasireu: Thank you.

    ReplyDelete
  6. my song is repeated by guards ,in the depths of their words,they guard the treasures of this life..γραφει ο φιλος μου ποιητης Adel Khozam και εγω με τα λογια του σας ευχομαι καλη χρονια και συμπληρωνω διαβαζοντας μεταφορικα τα λογια που εγραψε ενας πιτσιρικος ο 6 χρονος Αγγελος για την αγαπημενη του Ζωη..ζωη τωρα που σε είδα, καταλαβα ποσο σε αγαπω

    ReplyDelete
  7. τριανταφυλλόπουλος - μπλιαχ
    bobby - yum

    χρόνια πολλά
    :)

    ReplyDelete
  8. Rakasha παιδί μου ανησυχώ σφόδρα με τις παρέες που κάνεις @home, έστω και ημιακούσια. Εγώ, για να μην κολάζομαι με τις φλικερινγκ οθόνες, σκύβω με εμμονή στο βελονάκι μου διαλογιζόμενη πόντο-πόντο πάνω στη σημασία του seppuku στην Ελλάδα του 21ου. Τσαλικίδης, Ζαχόπουλος, ιαπωνικά σημεία και τέρατα - αλλά άλλοι κάνουν επιτυχώς τους κινέζους εδώ και χρόνια.

    Χρόνια πολλά ρεϋ :)

    ReplyDelete
  9. @ κ.κ. Ρακασράον
    και λοιπούς συγγενείς και φίλους

    Τί τόν καλείτε τον κ. Γκιούλογλου στα σαλόνια σας, τί τόν πληκτρολογείτε με τα κρινοδάκτυλά σας, χρονιάρες μέρες...
    Άστε τον να πάει κατά Κακαουνάκη...

    Καλή Χρονιά!
    αγάπη-αφοπλισμός-ειρήνη
    Ναπολέων

    ReplyDelete
  10. «AΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΟΡΘΗ (η γνώμη του), ΚΡΙΘΗΚΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ»...

    Αυτό έλεγε η κυβερνητική ανακοίνωση!!!
    Στάλθηκε στο «ψυγείο» ο Δασάρχης της Πάρνηθας, όχι γιατί έκανε το άλφα ή βήτα σοβαρό σφάλμα στην άσκηση των καθηκόντων του (που ΔΕΝ είναι η κατάσβεση των πυρκαγιών, αυτή είχε υπαχθεί στο τότε Υπ. Δημ. ...Αταξίας, από το Υπ. Γεωργίας, που υπάγονται οι Δασικοί) αλλά γιατί είπε ότι κάποια τμήματα του δρυμού της Πάρνηθας ΔΕΝ θα αναζωογονηθούν, επειδή η καταστροφή ήταν πολύ μεγάλη, έφτασε στις ρίζες...

    Και αυτό ήταν κακό για την κυβέρνηση. Και «τού 'κοψαν το κεφάλι». Σύνηθες θα πείτε... Ο παλιός Καραμανλής είχε πεί κάποτε ότι στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που γίνονται και ΔΕΝ ΛΕΓΟΝΤΑΙ και άλλα που λέγονται και δεν γίνονται...

    Ο νεώτερος Καραμανλής όμως, πιθανότατα λόγω της ουσιαστικής απουσίας «αξιωματικής» αντιπολίτευσης, έχει αποθρασυνθεί εντελώς και ωμά, ωμότατα, «είπε» στον Δασάρχη (και σε κάθε άλλον δημόσιο υπάλληλο):

    Ξέρεις και κάνεις πολλά αλλά ΔΕΝ μάς βοηθάς να κοροϊδεύουμε τον κόσμο.
    Άρα δεν μάς κάνεις, κάτσε στη γωνία.

    Αυτό δεν σημαίνει το «απαράδεκτη επικοινωνιακά», δηλαδή προπαγανδιστικά , που λέγαμε παλιότερα (και ορθότερα και εντιμότερα...);;;
    Διαφωνεί κανείς;;;

    «Παιδιά σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους...».

    Όχι για να υπερασπιστούμε τον συγκεκριμένο Δασάρχη απλώς, του οποίου ο υπογράφων κάν δεν συγκράτησε το όνομά του ακούγοντας στο ραδιόφωνο την ανακοίνωση, αλλά το δικαίωμα κάθε δημόσιου υπάλληλου, κάθε πολίτη να ΜΗΝ είναι φερέφωνο της κυβερνητικής προπαγάνδας.

    Να δηλώσουμε την αντίθεσή μας σ' αυτή την ΩΜΗ φαυλότητα των κυβερνώντων, που τόσο "καλά" (και τόσο γρήγορα!!!) «αντέγραψαν» κάποιες, τις χειρότερες, πρακτικές, προηγούμενων...

    Διότι ΔΕΝ υπάρχει μεγαλύτερη, τερατωδέστερη, φαυλότητα από την παραπάνω κυβερνητική ενέργεια και, ακόμα περισσότερο, την ΕΠΙΣΗΜΗ ανακοίνωσή της.

    Τί τσιτουρίδηδες και μαγγίνες, τι βουλγαράκηδες, τί κουμπάροι και «δικά μας» πολυδωρικά παιδιά...

    Εδώ είναι το ζουμί:

Αυτοί που μάς κυβερνούν όχι μόνον κάνουν ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΕΝΤΙΜΕΣ πολιτικές (αλλά και κοινού ποινικού δικαίου κάποιοι...) ενέργειες, αλλά μάς λένε κι όλας ότι μάς θεωρούνε ΤΟΣΟ ΖΩΑ, ώστε να τις δηλώνουν δημόσια.

    "Παιδιά σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους...». Πραγματικούς ή ...internet-ικούς, ή και τα δύο, καλλίτερα!

    Αλλοιώς καθισμένοι σπιτάκι μας, ας αναφωνήσουμε, στεντορεία τη φωνή, ΤΟΙΟΥΤΟΣ ΕΠΡΕΠΕΝ ΗΜΙΝ ΑΡΧΙΕΡΕΥΣ !!!

    Καλή Χρονιά!

    3-1-08
    Ν.Α. Λάμπης

    Υ.Γ.
    Εγώ άρχισα στέλνοντας το παρόν προς «πάντα» μπλογκίστα. Αν δεν διαφωνείτε, κάντε το ίδιο. Φάνηκε να πιάνει λίγο τόπο σε άλλες περιπτώσεις... κι όχι μόνον ...ιστότοπο.

    ReplyDelete