Thursday, September 1, 2005

Wish (people) were here

  • (Aleph) Αυτή την εποχή την ανάμεσα σε σκύλο και σε λύκο, πριν ακόμη λήξει οριστικά το καλοκαίρι και προτού εμφανιστεί με σαφήνεια το φθινόπωρο, οι διαθέσεις γύρω μοιάζουν μέτριες, οι αισθήσεις αμβλυμένες, ο χρόνος σταματημένος. Or it might just be me.
  • (Beth) Βρίσκω ευχάριστα πρωτότυπο, κατά έναν παλιομοδίτικο εννοείται τρόπο, το Jonathan Strange & Mr Norrel της Susanna Clarke, ιδιαίτερα την brilliant ανεπαίσθητη αλλά ευκρινή essence απειλής που συνοδεύει τη διάβαση από το παιδικά παραμυθικό στο sinister στοιχείο στη σύντομη διάρκεια ενός κεφαλαίου.
  • (Gimmel) Γιατί να αγοράσει κανείς το πακέτο book+cd που είδα στο βιβλιοπωλείο, αναρωτιέμαι. Πρέπει να είναι απίστευτα αισθησιακή η φωνή της Donna Tart ώστε να αντέξει κανείς να του διαβάσει και τις 900 σελίδες του Little Friend. Εκτός κι αν η ανάγνωσή της προσθέτει αυτό που του λείπει αρχικά: purpose.

1 comment:

  1. (Aleph) It's not just you - κούφιες μέρες.
    (Beth) *σημειώνει*
    (Gimmel) δέκα χρόνια μαγείρευε το μυθιστόρημα, πιθανώς το επόμενο να πάρει άλλα τόσα, δικαιούται η κοπέλλα να το απολαύσει με όλους τους τρόπους. εγώ πάντως τρόμαξα και δεν θα πάρω, έχω την υπόνοια πως δεν αξίζει τον κόπο. θα περιμένω το τρίτο της και θα δω την ταινία που πιθανως να το συνοδεύει.

    ReplyDelete